Opomba: Spodaj uporabljeni nazivi, zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za moške, ženske in neopredeljene.

V učilnico se ne morem prijaviti, kaj zdaj?

Če uporabljate študentsko uporabniško ime (torej ab1234@student.uni-lj.si), se poskusite prijaviti še v VIS. Če tudi ta prijava ne dela, vam je poteklo geslo ali pa ste izgubili dostop do uporabniškega računa, zato se za pomoč obrnite na računalniški center. Če imate uporabniško ime veljavno in se v VIS lahko prijavite, v učilnico pa ne, pa o napaki obvestite administratorja učilnice na elektronski naslov ucilnica@fmf.uni-lj.si

Sem redno vpisani študent, kako se prijavim?

Študenti imate uporabniško ime že ustvarjeno, zato se vam ni treba registrirati, morate le prijaviti z univerzitetno identiteto, ki je praviloma oblike ab1234@student.uni-lj.si

Sem pavzer, kako se prijavim?

Na voljo imate dve možnosti - boljša je, da si za leto, ko niste vpisani, ob plačilu manjšega prispevka pridobite pravico uporabe računalniške opreme. S tem se boste v učilnico lahko prijavili kot vsi ostali redni študenti, poleg tega pa boste lahko tudi uporabljali ostalo računalniško opremo na fakulteti.

Druga možnost je, da si sami ustvarite uporabniško ime. Pri tem bomo uveljavili pravilo, da mora biti uporabniško ime oblike ImePriimek in da morata biti pravilno izpolnjeni polji ime in priimek, saj se je v preteklosti nabiralo preveč neznanih uporabnikov, ki jih je bilo nato nemogoče povezati s pravimi ljudmi na predavanjih in vajah. Pridržujemo si pravico, da uporabnike, ki ne spoštujejo teh pravil, brez opozorila pobrišemo.

Nisem študent FMF, kako se prijavim?

Če učilnico uporabljate le za ogled materialov, prijava ni potrebna, saj si lahko predmet lahko ogledate tudi kot gost. Sicer pa se vpišete prek svoje univerzitetne identitete, ki je oblike ab1234@student.uni-lj.si. Ena od prednosti tega je, da boste obvestila na forumu dobivali tudi prek elektronske pošte.

Kako se na učilnici lahko vpišem v predmet, ki je na drugi smeri študija?

Učilnica ne preverja, na kateri smeri študija ste, zato se lahko vpišete v vsak predmet (razen v redkem primeru, ko predavatelj pri svojem predmetu zaklene prijave). Vse, kar je treba, je da predmet poiščete na smeri, na kateri je, in ne na smeri, kjer je večina vaših predmetov.

Po nesreči sem se vpisal v predmet, ki ga ne poslušam. Kako se lahko izpišem iz predmeta?

Načeloma ni nič hudega, če ostanete vpisani v predmet. Če pa se res želite izpisati, lahko pišete vašemu asistentu ali predavatelju.

Kako lahko pišem matematične izraze?

Na učilnici je naložen MathJax, ki vam omogoča, da matematične izraze pišete kot v LaTeXu, če jih vstavite med dolarje. Na primer, če napišete $x_{1, 2} = \frac{-b \pm \sqrt{b^2 - 4 a c}}{2 a}$, se to prikaže kot $x_{1, 2} = \frac{-b \pm \sqrt{b^2 - 4 a c}}{2 a}$. Če želite vstaviti znak $, morate napisati \$, ali pa uporabiti znački <code> in <pre>, znotraj katerih je MathJax izklopljen.

Imam vprašanje, ki ni med zgornjimi (in se tiče spletne učilnice), koga lahko vprašam?

Če česa ne znate, najprej vprašajte kolegico ali kolega. Če tudi tam ne dobite odgovora, pa vprašajte administratorja učilnice na elektronski naslov ucilnica@fmf.uni-lj.si Če ga prijazno vprašate, vam bo tudi prijazno odgovoril.

Last modified: Monday, 18 October 2021, 8:53 AM